5 спецій, які знищують бактерії і зміцнюють імунітет

Досвідчена господиня знає: зробити страву ще смачніше й пахучіше можна за допомогою приправ.


 Однак це ще не все?. Завдяки корисним властивостям деяких рослин їх варто вживати в їжу потроху, але регулярно. Навіть щіпка простих приправ допомагає зміцнити імунну систему, зменшити запалення клітин, очистити організм від шлаків і токсинів і навіть схуднути. Прочитай про найпоширеніших спеціях, які напевно є у тебе на кухні і сміливо додавай їх улюблені страви!

Орегано (материнка)

Без орегано просто неможливо уявити собі італійську кухню. Однак крім свого неповторного смаку ця приправа має ще й унікальними цілющими властивостями.

Корисні властивості:

заспокоює нервову систему;
володіє високою антибактеріальною активністю;
нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту;
посилює перистальтику кишечника;
чинить жовчогінну та сечогінну дію;
зміцнює імунітет;
діє як сильний потогінний і відхаркувальний засіб при бронхітах і бронхіальній астмі.
Куди додавати:
яєчня;
овочеві супи;
піца;
приправи для салатів;
соуси;
другі страви.

Розмарин

У давнину рослину розмарин вважали символом достатку, процвітання й вічності. Навіть зараз в деяких країнах збереглася традиція дарувати гілочку розмарину молодим на щастя і процвітання.

Корисні властивості:

знімає стрес і нервову напругу;
тонізує організм при загальному виснаженні;
підсилює потенцію;
лікує простудні захворювання;
має протизапальні, тонізуючі, ранозагоювальні, жовчогінними, антидепресивними, антиоксидантні властивості.
Куди додавати:
м'ясні страви;
рибні страви;
маринади;
трав'яні чаї.

Чебрець (чебрець)

Дуже корисна рослина, яка антиоксидантної активності прирівнюється до вітаміну Е.

Корисні властивості:

має потогінну, протизапальну та протимікробну дію;
зміцнює імунітет;
підвищує працездатність;
запобігає розвитку простатиту;
усуває статеву слабкість.
Куди додавати:
салати;
супи;
тушковані страви;
спекотне;
всі страви з яєць;
соуси.

Куркума

Це рослина сімейства імбирних, корисні властивості якого неможливо недооцінити. За останніми даними куркумін, що входить до складу приправи, допомагає пригнічувати ракові клітини.

Корисні властивості:

очищає організм;
благотворно впливає на травлення;
знімає запалення;
має детоксикаційну і жовчогінним ефектом;
вважається потужним антиоксидантом;
покращує стан шкіри;
відновлює захисні сили організму;
використовується при схудненні.
Куди додавати:
супи;
рагу;
рис;
плов.

Шавлія

Приправа, яка відмінно допомагає впоратися з застудою і болем у горлі.

Корисні властивості:

очищає кишечник;
виводить токсини і шлаки;
сприяє схудненню;
володіє антиоксидантними властивостями;
зміцнює імунітет;
допомагає в лікуванні кашлю і нежиті;
Куди додавати:
смажені і тушковані овочі;
м'ясні страви;
рибні страви;
соуси;
супи;
рагу.

Перевір, чи є у тебе вдома приправи, які безсумнівно зміцнять твій організм і захистять його від простудних захворювань в холодну пору року. Розкажи друзям про корисні властивості цих спецій. Можливо, вони теж не відмовляться зміцнити організм перед настанням холодів!

Джерело
На платформі Blogger.